Nieuw jaar, nieuw begin, dezelfde ik

Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe ik. Helaas was de maandag na oud en nieuw weer een gewone maandag, zoals elke maandag is.

Gelukkig doe ik nu iets waar ik plezier in heb.

Wow, het idee dat ik ondertussen al een tijdje geen twintiger meer ben, nog geen veertiger, maar wel dertiger, is wel een ding. Ondertussen heb ik zo’n vijftien concepten geschreven, waar ik wel iets mee wil doen, maar niet weet wat. Een stukje over de verhuizing. Een stukje over de relatie met de wasmachine, over mijn nieuwe baan, over waaromikaltijdpositiefwilblijvenmaardattochechtnietaltijdkan en ga zo maar door.
Dus beginnen we maar gewoon weer bij het begin.

Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe ik. Dezelfde maandag, dezelfde wereld en dezelfde ik. Maar wel een hele andere ik dan toen ik nog vijf dagen 29 was. Ik ben nu iets ouder dan 29, verhuisd naar het hoge noorden, nieuwe “echte” baan met hele leuke collega’s en een echt huis met een echte tuin. Ik kan gelukkig zeggen dat ik, ondanks alle zooi in de wereld momenteel, echt gelukkig ben.

Ik weet niet meer of iemand het tegen me gezegd heeft, of dat ik het gelezen of op tv gezien heb, maar ik heb in ieder geval een zinnetje ooit opgeslagen in mijn hoofd:

When things don’t go right, turn left

Op het moment dat je al veel te lang vast zit in een of ander patroon wat je in je hoofd moet afmaken, maar je door iemand, iets of het universum wordt tegengehouden, moet je misschien een andere afslag nemen. Die afslag heb ik (hoe moeilijk het ook was) genomen en het is alleen maar leuk, super en geweldig. Bij toeval trouwens. Het kwam door een verkeerd telefoontje (even reclame maken voor een concept wat ik binnenkort afmaak).

Mijn goede voornemens voor 2022: ontspannen leven (haha), trouwen (dit keer echt), meer hobbies en minder wassen.

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

3 gedachten aan “Nieuw jaar, nieuw begin, dezelfde ik”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: